002 | Starten met Excel
Leertraject

002 | Starten met Excel

Starten met Excel | Een praktisch leertraject incl. DISC scan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Microsoft Excel is een van de meest gebruikte softwareprogramma’s ter wereld. Het is een uiterst efficiënt en makkelijk programma om mee te rekenen. Waarschijnlijk heb je er al wat ervaring mee maar hoe simpel het ook lijkt, veel mensen halen er lang niet alles uit wat erin zit. Als je het leertraject 'Starten met Excel' volgt komt daar verandering in. Je gaat elke dag steeds slimmer werken met Excel. Je leert eindelijk eens goed hoe formules en functies precies werken. Ook leer je de belangrijkste technieken om te werken met Excel en hoe je inzicht creëert met grafieken en cijfers. Na het volgen van dit leertraject krijg je tevens toegang tot aanvullend lesmateriaal om je nog slimmer gebruik te laten maken van Excel.

Doel van het leertraject

In 'Starten met Excel' leer je de basisvaardigheden o.a. formules, functies, draaitabellen, grafieken en tabellen maken. Dit is bedoeld om beter, sneller en efficiënter Excel te gebruiken. Vooral de praktische voorbeelden en oefeningen bereiden je voor op goed gebruik van Excel.

Wat leer je

  • verzamelen, bewerken en presenteren van cijfermatige informatie in een voor de doelgroep inzichtelijke vorm;
  • data-invoermiddelen bedienen;
  • toepassen van specialistische kennis van de functies en mogelijkheden voor het produceren van informatie/content.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Starten met Excel" start met een 360 graden Persoonlijke OntwikkelScan (POS). Deze scan helpt je om goed in beeld te krijgen waar je talenten en ambities liggen. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes die je wilt maken in jouw carrière.

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Starten met Excel". De online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je dient in te leveren bij jouw opleider. Jouw persoonlijke begeleider geeft je feedback, tips en advies voor verdieping over dit onderwerp. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens de cursus zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Dit leertraject bestaat uit een persoonlijke ontwikkelscan, een online cursus, een eindopdracht en aanvullend lesmateriaal zoals de cursus "Excel voor gevorderden". 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een eindopdracht. 

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Informatie-analyse
Omgang met details
Plannen en organiseren
Probleemanalyse

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.

SCAN JE KENNIS
Nu je de cursus gevolgd hebt is het misschien goed om te kijken op welk kennis niveau je bent gekomen door het volgen van de cursus. Wellicht wil je na dit leertraject nog aanvullende cursussen gaan volgen.