002 | Starten met Excel
Leertraject

002 | Starten met Excel

Starten met Excel | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Dit leertraject is bedoeld voor mensen die geen tot weinig kennis hebben van Excel of hun basiskennis willen opfrissen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.: hoe ziet Excel er uit en waar kun je alles vinden, rijen en kolommen maken, tekst invoegen, simpele berekeningen maken, werken met functies, opmaak van cellen, afdrukken, opslaan en samenvoegen.

Voor de meer gevorderde Excel gebruiker raden wij het leertraject: 010 - Excel Expert aan. 

Microsoft Excel is een van de meest gebruikte softwareprogramma’s ter wereld. Het is een uiterst efficiënt en makkelijk programma om mee te rekenen. Als je het leertraject 'Starten met Excel' volgt leer je alle basisfuncties van het programma. Je gaat elke dag een beetje leren over hoe Excel in elkaar zit en er op den duur steeds slimmer mee werken. In dit leertraject zit volop lesmateriaal met praktische opdrachten.

Door het volgen van dit leertraject leer je basisvaardigheden in de ICT en vergroot je jouw zelfbeeld. Het leertraject is inclusief een huiswerkopdracht met persoonlijke feedback.

Stapwijz biedt je de benodigde software gratis aan. Je kunt een licentie aanvragen op het moment dat je toegang krijgt tot je leertraject.

Jouw docent

Roy Fijn heeft als leerkracht binnen het PO en als adviseur bij een onderwijsbegeleidingsdienst gewerkt waar hij ruime ervaring opgedaan heeft als het gaat om advieswerk én de adoptie van ICT. Met oog voor het individu als eindgebruiker van ICT-oplossingen weet hij de noodzakelijke digitale transformatie te realiseren. Eindgebruikers zijn in goede handen bij hem om hun eigen digitale competenties te vergroten. Er wordt aangesloten bij reeds aanwezige competenties! Hij werkt daarbij doelgericht en biedt de leerinhoud op een praktische wijze aan.

Doel van het leertraject

In 'Starten met Excel' leer je de basisvaardigheden van Excel zoals: hoe ziet Excel er uit en waar kun je alles vinden, rijen en kolommen maken, tekst invoegen, simpele berekeningen maken, werken met functies, opmaak van cellen, afdrukken, opslaan en samenvoegen. Dit is bedoeld om Excel in de basis te leren gebruiken. Vooral de praktische voorbeelden en oefeningen bereiden je voor op goed gebruik van Excel. Dit leertraject is ideaal voor mensen met weinig tot geen kennis van Excel, particulieren, financieel managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, financieel medewerkers en werkgevers. Advies vooropleiding: MBO2

Door het volgen van dit leertraject leer je basisvaardigheden in de ICT. Het leertraject is inclusief een huiswerkopdracht met persoonlijke feedback.

Wat leer je

 • Hoe ziet Excel er uit en waar kun je alles vinden;
 • Rijen en kolommen maken;
 • Teksten invoegen;
 • Simpele berekeningen maken;
 • Toepassen van verschillende functies en mogelijkheden voor het produceren van informatie/content;
 • Opmaak van cellen;
 • Afdrukken, opslaan en samenvoegen;
 • Verzamelen, bewerken en presenteren van cijfermatige informatie in een voor de doelgroep inzichtelijke vorm.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Starten met Excel" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Starten met Excel"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Excel gevorderd

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Informatie-analyse
Omgang met details
Plannen en organiseren
Probleemanalyse

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT STARTEN MET EXCEL

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.