008 | Beter met Nederlandse taal
Leertraject

008 | Beter met Nederlandse taal

Beter met Nederlandse taal | Een nuttig leertraject met een Duurzame InzetbaarheidsindeX scan (DIX), praktijkgerichte opdrachten en live online colleges. Het leertraject bevat tevens een jaar lang onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Dit leertraject behandelt veel voorkomende fouten in het gebruik van de Nederlandse taal. het leertraject is uitermate geschikt voor mensen met een goede basiskennis van de Nederlandse taal maar die toch de puntjes op de i willen zetten. Handig voor professioneel én persoonlijk gebruik en onmisbaar in een succesvolle carrière.

Door het volgen van deze cursus leer je basisvaardigheden en vergroot tevens jouw leervermogen en jouw zelfbeeld. Leert je basisvaardigheden Nederlandse taal en is inclusief een huiswerkopdracht met feedback.

Doel van het leertraject

Het leertraject 'Beter met Nederlandse taal', helpt je de Nederlandse spelling beter te begrijpen en toe te passen. Je zult merken dat je veel sneller kunt werken, omdat je niet meer lang hoeft na te denken of de juiste spelling moet opzoeken. Ga snel aan de slag om je basisvaardigheden te verbeteren! Deze online cursus is geschikt voor iedereen die belang heeft bij een verzorgde foutloze hantering van de Nederlandse (schrijf)taal. Advies vooropleiding: MBO+.

Wat leer je

 • onderscheid maken tussen nevenschikkende en onderschikkende voegwoorden;
 • kennis van het verschil in gebruik tussen 'omdat' en 'doordat';
 • kennis van het verschil in gebruik tussen 'opdat' en 'zodat';
 • kennis van de theorie achter 'lijdend voorwerp' en 'meewerkend voorwerp';
 • kennis van de regels over gebruik van 'hen' en 'hun';
 • kennis van de regels over tussenletters in samengestelde woorden;
 • correct toepassen van de regels over tussenletters in samengestelde woorden;
 • foutloos werkwoorden vervoegen in het Nederlands;
 • correct gebruik van d, t of dt;
 • correct vervoegen van werkwoorden;
 • kennis van de algemene regels voor werkwoordsvervoeging;
 • correct gebruik van komma's, punten en accenten.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Beter met Nederlandse taal" start met een Duurzame InzetbaarheidsindeX (DIX) scan. Deze scan maakt inzichtelijk hoe het ervoor staat met jouw duurzame inzetbaarheid. Het rapport geeft je ook onder meer een beter inzicht in de keuzes die je kunt maken in je carrière.

Hierna vervolg je met de tweedelige hoofdcursus "Beter met Nederlandse taal". Je leert om echt foutloos Nederlands te schrijven en spreken. Deze online cursus wordt afgerond met een eindopdracht die je inlevert bij je opleider. Deze begeleider geeft je, naar aanleiding van je eindopdracht, persoonlijke feedback, tips en advies over dit onderwerp. Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het gehele leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Dit leertraject bestaat uit een duurzame inzetbaarheidsscan (DIX), een online cursus, een huiswerkopdracht, live online colleges en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Mondelinge vaardigheid
Samenwerken
Schriftelijke vaardigheid

START MET DE SCAN
Door het invullen van deze scan, krijg je inzicht in jouw inzetbaarheid op het werk. We stellen vragen over jouw gezondheid, ontwikkeling, werkplezier en werk-privé balans. Na het invullen krijg je een overzicht van jouw resultaten. Je krijgt ook uitleg en tips die helpen om met plezier aan het werk te zijn en te blijven.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.