007 | Coachend leidinggeven
Leertraject

007 | Coachend leidinggeven

Coachend leidinggeven | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Leidinggeven kan op verschillende manieren. Eén van de manieren die de laatste jaren steeds meer terrein wint is "Coachend leidinggeven". Logisch, want met goede coachende begeleiding boek je structureel betere resultaten, zonder dat je de baas hoeft te spelen. Dat is beter voor jezelf maar zeker ook voor je team of organisatie. In dit unieke leertraject leer je hier alles over.  

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

In het leertraject 'Coachend leidinggeven', leer je systematisch meer over de voornaamste aspecten van coachend leidinggeven, zoals: korte- en langetermijndoelen stellen, de effecten van deze manier van leidinggeven, principes en voorwaarden die samenhangen met dit leiderschapsconcept, scherp afbakenen van diverse rollen als leidinggevende. Je leert ook hoe jouw persoonlijk gedrag een positieve (of negatieve) invloed heeft in je communicatie naar anderen. Dit leertraject is geschikt voor managers, teamleiders, leidinggevenden, praktijkopleiders, begeleiders.Advies vooropleiding: MBO4

Door het volgen van dit leertraject vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. Je leert je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Daarmee richt het leertraject zich op jouw carrière en het professionaliseren van je werkzaamheden. Hij is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben of professioneel werkzaam zijn binnen het thema.

Wat leer je? 

  • Je krijgt inzicht in je persoonlijke drijfveren en hoe deze van invloed zijn op jouw leidinggeven;
  • Je hebt kennis gemaakt met de belangrijkste aspecten van coachend leidinggeven;
  • Toepassen van dit leiderschapsconcept in jouw werkomgeving;
  • Besef dat je door coachend leidinggeven betere resultaten behaalt dan wanneer je de baas speelt.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

  1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
  2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
  3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Coachend leidinggeven" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
  4. Live leermomenten "Coachend leidinggeven"
  5. Aanvullend lesmateriaal: Motiverende gespreksvoering, Oplossingsgerichte gespreksvoering, Acceptatie en commitment.

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Delegeren
Initiatief nemen
Motiveren
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Samenbindend leiderschap

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT COACHEND LEIDINGGEVEN

Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.