007 | Coachend leidinggeven
Leertraject

007 | Coachend leidinggeven

Coachend leidinggeven | Een praktisch leertraject met de DISC persoonlijkheidstest, een praktijkgerichte eindopdracht en live online colleges. Dit leertraject bevat tevens een jaar lang onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Leidinggeven kan op verschillende manieren. Eén van de manieren die de laatste jaren steeds meer terrein wint is "Coachend leidinggeven". Logisch, want met goede coachende begeleiding boek je structureel betere resultaten, zonder dat je de baas hoeft te spelen. Dat is beter voor jezelf maar zeker ook voor je team of organisatie. In dit unieke leertraject leer je hier alles over.  

Door deze module vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en vergroot je jouw zelfbeeld. De module leert je ouwe sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Daarom richt de module zich op jouw carriere of het professionaliseren van je werkzaamheden. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, professioneel werkzaam zijn binnen het thema.

Doel van het leertraject

In het leertraject 'Coachend leidinggeven', leer je systematisch meer over de voornaamste aspecten van coachend leidinggeven, zoals: korte- en langetermijndoelen stellen, de effecten van deze manier van leidinggeven, principes en voorwaarden die samenhangen met dit leiderschapsconcept, scherp afbakenen van diverse rollen als leidinggevende. Je leert ook hoe jouw persoonlijk gedrag een positieve (of negatieve) invloed heeft in je communicatie naar anderen. Dit leertraject is geschikt voor managers, teamleiders, leidinggevenden, praktijkopleiders, begeleiders.Advies vooropleiding: MBO4

Wat leer je? 

  • je krijgt inzicht in je persoonlijke drijfveren en hoe deze van invloed zijn op jouw leidinggeven;
  • je hebt kennis gemaakt met de belangrijkste aspecten van coachend leidinggeven;
  • toepassen van dit leiderschapsconcept in jouw werkomgeving;
  • besef dat je door coachend leidinggeven betere resultaten behaalt dan wanneer je de baas speelt.

Inhoud en opbouw 

Het leertraject "Coachend leidinggeven" start met een DISC persoonlijkheidstest. De test is een goede basis voor het bekwamer worden als leidinggevende. Het geeft je een beter inzicht in de keuzes die je maakt en de manier waarop je communiceert. 

Hierna vervolg je het leertraject met de hoofdcursus "Coachend leidinggeven". De online cursus wordt afgerond met een uitgebreide eindopdracht die je inleveren bij je opleider. Je ontvangt persoonlijke feedback, tips en advies over dit onderwerp. 
Tenslotte kun je het aanvullend lesmateriaal bekijken voor nog meer verdieping in het onderwerp.

Tijdens het gehele leertraject zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Dit leertraject bestaat uit een DISC persoonlijkheidsscan, een online cursus, een huiswerkopdracht, live online colleges en aanvullend lesmateriaal.

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met meerkeuzevragen en een eindopdracht.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Aanpassingsvermogen
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Delegeren
Initiatief nemen
Motiveren
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Samenbindend leiderschap

START MET DE SCAN
De professionele DISC persoonlijkheidstest geeft je inzicht in je persoonlijkheid en je communicatie- en gedragsstijl. De scores vertellen je hoe je communiceert en reageert in verschillende situaties en welke rol je hebt in een team.
Voor een persoonlijke feedback op de uitslag van je rapportage, kun je een pdf van je DISC-rapport mailen naar hp@stapwijz.nl.

START DE CURSUS
Nu je de scan hebt afgerond, ga je starten met je online cursus. Succes!

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en interessante leeritems die je verder helpen meer over het onderwerp te ontdekken.