005 | Je werk organiseren
Leertraject

005 | Je werk organiseren

Je werk organiseren | Een praktisch leertraject met praktijkgerichte opdrachten, live online leermomenten en aanvullend lesmateriaal. Dit traject is ook met je STAP-budget aan te vragen.

Op de werkvloer ontwikkelt iedereen na verloop van tijd een eigen stijl. Dat geldt zeker voor het plannen van je werkzaamheden. Die stijl kan bestaan uit helemaal niets plannen. Anderen denken dat zo strak mogelijk plannen het beste resultaat oplevert. In alle gevallen is het goed om bepaalde gewoonten op het gebied van werkplanning kritisch te bekijken. In het STAP Leertraject "Je werk organiseren", leer je op een slimme manier je doelen, werkzaamheden en tijd beter te plannen en organiseren. Zo word je efficiënter, gelukkiger en succesvoller in je werk. 

Jouw docent

Ron Rombouts is na 20 jaar HR-management functies te hebben vervuld inmiddels alweer 15 jaar ondernemer en actief op het snijvlak HR en ICT. Deze ervaring zet hij nu in om zowel medewerkers als bedrijven middels online leren gericht op een hoger niveau te brengen en deze wendbaar te maken en te houden. Wendbaarheid is de nieuwe zekerheid is zijn motto.

Doel van het leertraject

Het leertraject "Je werk organiseren" leert je o.a. vaardigheden hoe je je tijd en talent (of dat van medewerkers) optimaal benut. Zo word je productiever en gelukkiger in je werk en ben je beter en duurzamer inzetbaar in een bedrijf of organisatie. 
Deze e-learning is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het plannen van zijn eigen werk of dat van een groep medewerkers. Advies vooropleiding: MBO2

Door het volgen van dit leertraject vergroot jij je algemene inzetbaarheid en je zelfbeeld. Je verbetert je zelfmanagement en leert efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt het leertraject zich op jouw carrière en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. Het leertraject is geschikt voor ondernemers en mensen die professionele ambities hebben.

Doel van het leertraject

Wat leer je

 • Je hebt een beter en vollediger beeld over je persoonlijke inzetbaarheid;
 • Je leert de juiste vragen te stellen om een goede planning te kunnen maken (wat, wie, wanneer, hoe lang mag een taak duren om welke resultaten te bereiken en welke hulpmiddelen heb je daarbij nodig?);
 • Je leert informatie te verkrijgen voor het maken van een planning (denk aan personeelsbezetting, contracturen, herkennen van kwaliteiten en competenties van medewerkers);
 • Opstellen van een werkplanning in drie stappen;
 • Evalueren van een werkplanning;
 • Jij of je medewerkers zijn beter en duurzamer inzetbaar in een werkomgeving.

Inhoud en opbouw 

Het leerprogramma voor dit leertraject bestaat uit:

 1. Telefonische introductie op je nieuwe leertraject door een van onze studie-adviseurs
 2. Live leren sessie introductie Stapwijz.
 3. Online cursus met persoonlijke begeleiding "Je werk organiseren" inclusief verschillende praktijkopdrachten, toetsen en een uitgebreide eindopdracht.
 4. Live leermomenten "Je werk organiseren"
 5. Aanvullend lesmateriaal: Hoe krijg ik mijn zaken voor elkaar?, Hoe voorkom ik uitstelgedrag?, Krijg Alles Voor Elkaar. 

Live leren

Op Stapwijz kun je ook live online leren. Onze docenten en opleiders ondersteunen je tijdens deze interactieve sessies via Zoom. Je kunt al je vragen stellen en discussies aangaan met de opleider en medestudenten. Hier vind je de verdieping op het leertraject!

Contact

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over je cursus, dan kan je die stellen tijdens de live leren momenten of je kan direct contact zoeken met je expert via docent@stapwijz.nl. Je docent zal proberen je vragen binnen 48 uur te beantwoorden.

Heb je vragen over de website of het leren zelf? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Certificaat 

Als je het leertraject succesvol afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. 

Competenties

Tijdens dit leertraject werk je aan de volgende competenties:

Anticiperen
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Discipline
Initiatief nemen
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Prioritering
Timemanagement
Zelfvertrouwen

WELKOM BIJ HET LEERTRAJECT JE WERK ORGANISEREN
Onderstaand vind je de onderdelen van jouw leertraject. Zoals je weet kan je pas 1 maand na aanmelding met je leertraject starten. Je start de onderdelen door op de tegeltjes te klikken. Heb je vragen over de website of over het gebruik? Dan kan je je studiebegeleider bereiken op: studiebegeleider@stapwijz.nl.

Heel veel leerplezier!

START DE CURSUS

Nu je weet hoe alles werkt, begin je hieronder met je cursus.
Vergeet niet je opdrachten naar je docent te sturen en de live leren sessies te volgen.

AANVULLEND LESMATERIAAL

Onderstaand lesmateriaal is een belangrijk onderdeel van de cursus. Uiteraard kun je vragen over de inhoud van dit lesmateriaal stellen tijdens de live leren sessies.