Wat zijn <strong>Stapwijz&reg;</strong> leertrajecten?

Wat zijn Stapwijz® leertrajecten?

Het Stapwijz® leertraject

Een Stapwijz® leertraject is veel meer dan een online cursus. Een Stapwijz® leertraject draagt op diverse manieren bij aan het verstevigen van jouw positie op de arbeidsmarkt. Stapwijz® leertrajecten vertegenwoordigen een waarde van €990,- en zijn door de STAP subsidie 100% kosteloos te volgen. Tijdens het traject wordt je begeleid door een studiebegeleider. Je kunt hem/ haar altijd bereiken met vragen over het leertraject dat je volgt. 

Een STAP leertraject bestaat altijd uit:

 

1. De scan

Wie ben jij? Wat zijn jouw ambities en talenten? Hoe kunnen we jou het best helpen met je loopbaan? - Elk leertraject wordt gestart met een persoonlijke scan. De scan is zoveel mogelijk afgestemd op het thema van het traject. Bij elke scan hoort een persoonlijk advies door een van onze gecertificeerde coaches. We hebben de volgende scans toegekend aan de leertrajecten:

  • De DISC gedrags- en communicatiescan - Het DISC profiel geeft jouw voorkeuren weer in communicatie en gedrag. 
  • De Persoonlijke OntwikkelScan® - De POS® geeft inzicht in ambities, talenten, eigenschappen en gewenste job of werkomgeving. Inclusief een 360 graden toets
  • De DIX - Duurzame inzetbaarheidsindex scan - De DIX is een wetenschappelijk gevalideerd instrument ontwikkeld door TNO, gericht op duurzame inzetbaarheid. Thema’s die aan bod komen zijn: gezondheid, vakkennis en vaardigheden, motivatie, werk- en privé balans.

2. De hoofdcursus

De titel van het leertraject is verbonden aan een of meer hoofdcursussen. Deze staan centraal in het traject. De hoofdcursussen zijn verschillend qua duur maar zullen minimaal 10 tot 12 studie-uren vragen. Het zijn altijd cursussen die hoog scoren ten aanzien van kwaliteit en reviews zoals wij die de afgelopen jaren hebben ontvangen. Het belangrijkste is dat ze bijdragen aan een betere positie op de arbeidsmarkt of jou meer zekerheid geven in je huidige baan. De opleider die de cursus heeft ontwikkeld, de expert, is een specialist wat betreft het thema. De hoofdcursus moet binnen 6 weken na toekenning worden gestart en binnen 6 maanden na de start worden afgerond. 

3. De eindopdracht

Na het afronden van de hoofdcursus ontvang je als deelnemer een eindopdracht van de expert. Wanneer deze is gemaakt stuur je die terug naar de expert. Deze beoordeelt de opdracht en geeft je feedback die je verder helpt om het geleerde goed in de praktijk toe te passen.

4. Het coaching traject

Bij een aantal specifieke leertrajecten bieden wij de mogelijkheid een coach te raadplegen. Er staan coaches voor je klaar die specialist zijn op het gebied van:

  • Re-integratie of begeleiding naar ander werk
  • Loopbaanbegeleiding
  • Begeleiding in geval van een burn-out

5. Live leren

Onze experts verzorgen meerdere keren per week live online colleges. We gebruiken hiervoor moderne communicatiemethoden zoals Zoom, Webinars en Clubhouse. Tijdens deze sessies maak je kennis met medecursisten, kun je vragen stellen aan de opleider over de inhoud van de cursus of over je huiswerkopdracht en leer je meer over specifieke onderwerpen.  We noemen dit “Live Leren”. Bekijk de agenda voor meer informatie over de data. 

6. Aanvullend lesmateriaal

Wij hebben na het volgen van de hoofdcursus binnen het leertraject nog leuke e-books, audioboeken of korte e-learnings toegevoegd die nog meer verdieping geven over het thema van het traject. De totale leerbibliotheek is 12 maanden beschikbaar en biedt een grote hoeveelheid naslagwerken.

7. Het certificaat

Als je als cursist tijdig de hoofdcursus hebt afgerond ontvang je van ons een gewaarmerkt certificaat van deelname. Deze kun je uitstekend gebruiken om jouw arbeidsmarktprofiel op b.v. LinkedIn of At Monday te versterken.

 

HOBP

HOBP heeft een unieke leeromgeving samengesteld: Stapwijz.nl Via ons portal regel je eenvoudig jouw toegang tot de Stap subsidieregeling en kun je kiezen uit ruim 100 gratis te voilgen online leerlijnen met een waarde van €990,- incl. toegang tot de enorme leerbibliotheek. Online leren met de STAP regeling begint op Stapwijz®. 

Heel veel leerplezier!

 

Nog vragen? Laat het ons weten!

Bel ons op 076 2301 305 of stuur een e-mail naar klantenservice@stapwijz.nl

Direct AANMELDEN

 

Stapwijz® | 2022

Wat zijn <strong>Stapwijz&reg;</strong> leertrajecten?