Word Voedselbosbouwer

Online cursus Word Voedselbosbouwer

Ben je graag in de natuur en wil je op een positieve manier bijdragen aan de verduurzaming ons voedsel? Of zoek je een landbouwmethode die je kunt combineren met educatieve en sociale activiteiten? Misschien droom je zelfs al van het opzetten van een voedselbos. 

Doel van de cursus

Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van het beroep van voedselbosbouwer. Je krijgt met name inzicht in de organisatorische aspecten van het opzetten en de exploitatie van een voedselbos.

Primaire doelgroep zijn de mensen die professioneel aan de slag willen met een voedselbos, voor zichzelf of in opdracht van iemand anders. Daarnaast is de cursus interessant als je als vrijwilliger een voedselbos wil opzetten of als je een voedselbos wilt opzetten om (grotendeels) zelfvoorziend te leven.

Deze cursus vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en je zelfbeeld. Hij is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je heb basiskennis over een voedselbos en de ontwerpprincipes
  • Kennis over de juridische aspecten van een voedselbos
  • Je hebt inzicht in de verschillende fases in het opzetten van een voedselbos
  • Je hebt inzicht in de financiële aspecten: je weet subsidies te vinden, weet welke financieringsmogelijkheden er zijn en welke verdienmogelijkheden. En je weet hoe je daar een goede keuze in kunt maken.
  • Je hebt kennis en inzicht in de organisatorische aspecten zoals de organisatievorm, communicatie, werken met vrijwilligers enz.
  • Je hebt in de cursus toegewerkt naar plan om een (eigen) voedselbos te realiseren.

Duur en studiebelasting

De online cursus duurt 11 uur waarbij je minimaal 19 uur moet rekenen voor zelf studie.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor iedereen met interesse in voedselbossen en de ambitie heeft om hier professioneel mee te gaan werken.

Vaardigheden

Pioniersgeest en ondernemingszin.

Lesmaterialen

Video's, artikelen en verschillende opdrachten om de stof verder te verdiepen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus bestaat uit 20 hoofdstukken, elk ingeleid door een uitgebreide video.

Aantal modules

20

Toetsing

Aan het eind van verschillende hoofdstukken zul je een meerkeuzevraag aantreffen. Deze moet je corrcet beantwoorden om verder te kunnen. Daarnaast is er de mogelijkheid om per hoofdstuk ook een opdracht uit te voeren om de stof verder te verdiepen.

Certificaat

Als je slaagt voor de toetsvragen, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Ambitie
Betrokkenheid
Durf