033 | Interieurontwerp
Leerlijn

033 | Interieurontwerp

Interieurontwerp | Een praktische leerlijn incl. een persoonlijke ontwikkelscan, opdrachten en live online colleges. Inclusief 1 jaar toegang tot de leerbibliotheek met 1000+ leeritems, audioboeken, ebooks en meer.

Is het jouw droom om interieur ontwerper te worden? Wil je misschien jouw eigen woning een nieuwe inrichting geven? Of wil je simpelweg jouw kennis over interieur design vergroten? In deze tweede module over interieur design duiken we weer verder in de wereld van interieur ontwerp en advies. We gaan vooral in op de vraag: waar begin ik eigenlijk? Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet ik rekening mee houden? Welke stappen kan ik volgen? Het kan zijn dat je je eigen huis of kantoor een make-over wilt gaan geven of misschien moet je op professionele basis een klant adviseren. Op beide niveaus zal deze module interessant voor je zijn!

In deze cursus ga je ook leren hoe je een harmonieus interieur ontwerpt wanneer je samenwoont met iemand die een andere stijl heeft en waar jullie beiden gelukkig van worden. Daarnaast worden er nog een aantal goede tips gegeven voor het inrichten van een kleine ruimte en het inrichten met een klein budget.

In deze tweede module van een reeks cursussen over interieur design leer je de stappen die komen kijken bij het ontwerpproces. Aan het eind van de cursus heb je meer dan voldoende kennis om een prachtig interieur te ontwerpen, zowel privé als professioneel.

Doel van de leerlijn

Met de online cursus 'Interieur Design: Waar begin je?’ leer je hoe je een ontwerpopdracht aanpakt en welke stappen er nodig zijn om een mooi en functioneel interieur te ontwerpen. De cursus biedt veel praktische voorbeelden, oefeningen en tips.

Wat ga je leren?

  • Het opstellen van een begroting
  • Het vaststellen van het doel, de stijl en de sfeer van de ruimte
  • Het maken van een plattegrond en het indelen van een ruimte
  • Het samenstellen van een kleurenpalet
  • Het uitkiezen van verlichting, afwerkingen, meubels en accessoires
  • Het maken van een moodboard en sample board
  • Het combineren van meerdere smaken in één interieur
  • Het functioneel inrichten van een kleine ruimte
  • Het inrichten van en ruimte met een klein budget

Inhoud en opbouw 

De Leerlijn "Interieurontwerp" start met een 360 graden Persoonlijke ontwikkelscan. Deze scan helpt je om goed in beeld te krijgen waar je talenten en ambities liggen. Je krijgt na het afronden van de test een persoonlijk advies van een van onze adviseurs. Het advies geeft je een beter inzicht in de keuzes die je wilt maken in jouw carrière.

Nadat je meer inzicht hebt gekregen in je persoonlijke ambities vervolg je met de hoofdcursus "Interieur Design: Waar begin je?".

Tijdens de cursus zijn er "live leren" momenten waarin je online contact hebt met je opleider en medecursisten. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit een POS, een onlinecursus, huiswerkopdrachten en aanvullend lesmateriaal zoals E-books en audioboeken. 

Toetsing

Kleine opdrachten tijdens de online cursus, een eindtoets met o.a. meerkeuzevragen en een of meer  (huiswerk)opdrachten.

Cursusvoorwaarden

Deze leerlijn valt onder de STAP regeling. STAP Leerlijnen zijn volledig gesubsidieerd door de overheid en zijn gericht op het versterken van jouw positie op de arbeidsmarkt. Via de overheid kun je je aanmelden voor de leerlijnen. Nadat je een goedgekeurde aanmelding hebt gedaan ontvangen wij van de overheid een bevestiging van jouw aanmelding. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een uitnodiging van ons voor toegang tot de leeromgeving en de desbetreffende leerlijn. Een leerlijn dient binnen 4 weken na uitnodiging te worden aangevangen en dient binnen 6 maanden te worden afgerond. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden van de STAP regeling op Rijksoverheid.nl 

Na afronden van de leerlijn heb je tot maximaal 12 maanden onbeperkt toegang tot de leerbibliotheek met ruim 1000 aanvullende leeritems. 

Certificaat 

Als je de leerlijn succesvol afrondt ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat als bewijs van afronding. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo versterk je je positie op de arbeidsmarkt!

Creativiteit
Informatie-analyse
Initiatief nemen
Klantgerichtheid
Luisteren
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Toewijding
Zelfvertrouwen

START MET DE SCAN
Over welke persoonlijk eigenschappen, capaciteiten en ambities beschik jij? Hoe zien anderen in jouw directe omgeving jou? Welke waarde heeft werk in jouw leven en wat is überhaupt jouw droombaan? Heb jij daar een goed inzicht in? Je zult best wel een beeld van jezelf hebben. Toch goed om dat goed overzichtelijk bij elkaar te hebben staan. Met de Persoonlijke Ontwikkelscan (POS) krijg je alles op een rijtje.

START DE CURSUS
Nu je een goed inzicht hebt gekregen in je talenten en ambities gaan we deze vakkundig inzetten voor een goed vervolg van de leerlijn. Succes met de hoofdcursus.

AANVULLEND LESMATERIAAL
Verdiep je verder in het onderwerp. Wij selecteerden een aantal aanvullende en nuttige thema's die je nog verder helpen om kennis op te doen over interieur design!