De psychologie van het onderhandelen

De psychologie van het onderhandelen

De beste strategieën om elke onderhandeling naar je hand te zetten.
Onderhandelingsexpert George van Houtem weet als geen ander hoe mensen zich gedragen tijdens een onderhandeling. In dit boek zet hij de belangrijkste psychologische mechanismen op een rij.

Aanvullend lesmateriaal

Dit leeritem is onderdeel van de leerbibliotheek met aanvullend lesmateriaal. Meld je eerst aan voor een STAP-leerlijn om er een jaar lang gratis gebruik van te kunnen maken. Aanmelden is makkelijk:
  1. Kies een STAP-leerlijn naar keuze
  2. Klik op "Start leerlijn" en vul het voor-aanmeldformulier in
  3. Log op 2 mei 10.00 uur in op www.uwv.nl/stap


Onderhandelingen win je niet met rationele argumenten. Je krijgt alleen je zin als je gebruikmaakt van de juiste psychologische inzichten. In dit boek lees je welke strategieën het beste werken. 

Tijdens een onderhandeling wordt je mensenkennis continu op de proef gesteld. Hoe goed ben jij in staat om te beoordelen wat jouw gesprekspartners denken en doen. Zijn ze geïnteresseerd in je voorstel? Hoeveel willen ze bieden? Zijn ze serieus, of wordt er een spelletje met je gespeeld? 

Onderhandelingsexpert George van Houtem weet als geen ander hoe mensen zich gedragen tijdens een onderhandeling. In dit boek zet hij de belangrijkste psychologische mechanismen op een rij die jou en je gesprekspartners bewust en onbewust beïnvloeden. Ontdek hoe je andere mensen kunt beïnvloeden met framing, maak kennis met het ankereffect en tientallen andere beproefde strategieën.

Auteur

George van Houtem is vennoot van Holland Consulting Group en mededirecteur van het HCG Onderhandelingsinstituut. Hij begeleidt onderhandelingen en traint en coacht op onderhandelingsvaardigheden en technieken. George is auteur van de bestsellers De dirty tricks van het onderhandelen en Onderhandelen als het heet wordt.

Competenties

Onderhandelen; psychologie; strategieën; onderhandelingsvaardigheden